Kako Odabrati Boju Drva Za Namještaj?

U unutrašnjosti prostora je važna sve detalje, uključujući i boju drveta. Konkretno, to treba uzeti u obzir kada postoji potreba da se osvijetliti sobu, ako su prozori nalazi zbog zapadu, a sunce gotovo uopće ne ulazi u sobu. Ili, naprotiv, potrebno je dodati malo tamne nijanse kada se soba zbog svog položaja veći dio dana osvijetljen jakom suncu.

’’U prvom slučaju potrebno je odabrati svijetle namještaj, tamnog drva stane u sekundi. Fotografije mnoge interijera bude jasno, da utječe na boju namještaja u cjelini u „raspoloženju” u sobi. U ovom članku ćete naći odgovor na pitanje kako odabrati pravu boju namještaja, u bilo kojoj prostoriji u vašem domu ili stanu bio uzor sklad, eleganciju i udobnost.’’

BOJA NAMJEŠTAJA – GLAVNI SASTOJAK UNUTRAŠNJOSTI

U svakoj prostoriji morate uzeti u obzir utjecaj boje u kreiranju interijera. S namještajem bilo gdje u stanu, možete prilično mnogo promjena, a vrlo je važno koje je boje drvo se koristi za proizvodnju namještaja, koji pomaže stvoriti ugodnu atmosferu. Vješti upotreba boja u izboru interijera omogućuje promjenu tradicionalne stanova, s obzirom na najnovije trendove.

’’Odabir ukras boja u sobi, morate uzeti u obzir različite faktore: gdje su prozori (ako je sjeverna strana, bolje je da ostanu na toplim bojama, ako Jug – na hladno) refleksija svjetlosti, kvaliteti rasvjete, na kraju, što je površina: dnevni boravak, kuhinja, ured, vrtić. Svijetle, sočan boje će izgledati najbolje u blagovaonici ili dnevnom boravku. No, plava i bijela boja povezana s vodom i čistoće, pogodni su za kupatila, ali ih ne koriste za kuhinje i blagovaonice, tu je bolje da se zaustavi na žute ili narančaste cvjetove.’’

KOMBINACIJA BOJA U INTERIJERU

Također, ne zaboravite o veličini sobe: svijetle zidovi vizualno smanjiti prostoriju, tamno, naprotiv, povećati. Na primjer, narančasta, žuta i crvena, na primjer, boja „jabuka”, može pretvoriti veliku sobu s minimalnom količinom namještaja manji, udoban i ugodan. Bijela i crna, plava i ljubičasta vizualno povećati prostor.

Odabirom prave boje za slikanje po zidovima, imajte na umu da namještaj, zavjese, dekorativne tkanine, zavjese treba kombinirati sa zidovima. Ako presvlake namještaja, prekrivač na kauču, zavjese – uzorkom, zidovi bolje nego glatka. Na pitanje o izboru boja i njihovih kombinacija treba pristupiti pažljivo, pažljivo vaganje sve. Na primjer, to je bolje ne miješati zeleno i crveno, kombinacija je teško razumjeti, pogotovo ako se boje koriste u jednakim omjerima. Svjetla žuta je izvrsna pozadina za gotovo bilo koju boju (na primjer, u Kini žutoj pozadini uvijek koristi za pokazati zbirku porculana). Zelena, s druge strane, loše u harmoniji s drugim bojama, ali u različitim nijansama tu boju.

Suzdržan, umirujućim tonovima su najbolje pozadine za vaše vrijedne predmete. Na primjer, svjetlo siva pozadina je savršen za lijepe slike i čvrste namještaja. Zid boja definitivno treba biti u kombinaciji s bojom poda i namještaja presvlake.

RAZLIČITE SOBE – RAZLIČITE BOJE DRVETA ZA NAMJEŠTAJ

U kuhinji, najbolje je koristiti svjetlo boje zidova u kombinaciji sa svjetlom drva namještaj. Kontrast može biti izrađen, na primjer, svijetle dekorativni artikli na policama, slike, vaze, posuđe, svijetle zavjese.

Ako je kupaonica je osvijetljen samo električnu energiju, najbolje je koristiti svijetle boje. Preporučuje se za svijetlim nijansama plave, žute, plave i ružičaste. Cijevi i razni spojevi i sanitarni proizvodi moraju biti u istim tonovima.

U hodnicima i koridorima za zidove, možete primijeniti različite boje. Svjetlo namještaj drvo je idealno za takvim prostorima. Strop može biti malo „down”, ako bi se nešto tamnije od zidova. Sličan učinak može se postići ako se strop i dijelovi zidova susjednih do njega, po 20-35 centimetara boje svjetlije boje.

U dnevnom boravku se koristi više od neutralnih ili hladnim bojama, na ovaj način ćete osjetiti navalu vitalnosti i energije.

Za spavaću sobu, naprotiv, odaberite tople boje stvoriti udobnost i opuštanje, ali glavna stvar je da su ove boje su korištene u mjeri, a namještaj dati eleganciju i naglasiti sve svoje sobe sofisticiranosti.

Mockup by S. M. SAMIUL AHSAN